Arı Poleninin Faydaları Nelerdir?
Arı polen nedir?
Genç arıların beslenmesi için bal arıları tarafından yapılan arı poleni, insanlar içinde oldukça faydalı bir besindir. İçeriğinde bulunan protein ve vitaminler ile tam bir besin kaynağı olmuştur. Bir çok enfeksiyonlu hastalıklara iyi gelmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.
Bal arıları arı poleni üretirken çokça emek harcarlar. Bir bal arısı yüzlerce çiçekten ayda ortalama 1 gram polen üretebilir. Polen rengindeki değişiklerin sebebi polen aldığı çiçeklerin çeşitliliğidir. Çiçeklerin rengine göre polen rengi oluşur. Çok değerli ve insanlar için çok faydalı bir besindir.
Arı poleni nasıl kullanılır?
Arı poleni bir bardak ılık süte 1 çay kaşığı katılarak içilir. Süt haricinde ister direk olarak yenir ister bal ile karıştırılarak yenilebilir. Hastalık salgınlarının yoğun olduğu zamanlarda 2 çay kaşığı tüketilebilir. Arı poleninin fazla tüketilmesi vücut için zararlı olabilir. Hastalık zamanında günde 1-2 çay kaşığı diğer zamanlarda haftada bir çay kaşığı yeterli olmaktadır. Yaz aylarında kullanılmasına gerek yoktur.
Arı poleninin faydaları
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Vücuttaki mikropları öldürür
Kuvvet verir
Gözün görme yeteneğini artırır
Prostata iyi gelir
Cinsel gücü arttırır
Hafıza güçlendirici ve zeka geliştiricidir
Tansiyonu dengeler
Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılır
Yorgunluk ve halsizlik önleyicidir
Kanserden koruyucu
Hemoroid
Saç ve cilt güzelliği
Kan yapıcı
Sindirimi düzenler
Kalp ritmini düzenler
Yatıştırıcı ve rahatlatıcı etkisi vardır
Öksürük ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir
Arı poleninin faydaları bunlarla sınırlı değildir. Kullanıcı yorumlarına göre arı poleni ile birçok hastalığa şifa bulunmuştur. Arı poleni kalitesi poleninin renk çeşitliliği ile anlaşılmaktadır. Arı ne kadar çiçek gezerse o kadar renk çeşidi olur. Ülkemizde daha çok akdeniz ikliminde çiçek çeşitlerinin bol olduğu yerlerde üretimi yapılmaktadır.
Etiketler: Arı poleni, Arı poleninin faydaları, bal arıları, polen
Eklenme Tarihi: 25 Kasım 2016
Konu hakkında yorumunuzu yazın