Ylang Ylang Yağı

yorumsuz
197
Ylang Ylang Yağı

Ylang Ylang yağı nedir?

Ylang ylang yağı, ylang bitkisinden su buharı distilasyonu ile elde edilmektedir. Ylang ağacının çiçeklerinden elde edilen bir yağdır.  Hoş kokusundan dolayı parfüm üretiminde ve kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. İnsan sağlığı açısından önemli etkileri bulunmaktadır.

Ylang yağının kullanılabileceği alanlar;

Ylang yağı banyo suyuna bir miktar atılarak hoş kokusu ile kişiyi rahatlatır ve ciltte güzel bir koku bırakır.

Ylang yağı ile oda parfümü yapılabilir. Ylang yağını , biberiye ve lavanta yağı ile karıştırıp bir şişenin içine konulabilir. Daha sonra şişenin içine parfüm çubuğu yerleştirilerek odanın bir kenarına konulur. Bu karışımın verdiği hoş ve güzel koku kişiyi rahatlatır ve stresi azaltır. Evde yaşayan kişilerin sinirlilik hallerini yatıştırır.

Ylang yağı cildin zararlı dış etkenlerden korunmasını sağlar. Özellikle yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi korur.

Ylang yağı böcek savar özelliğe sahiptir. Ylang yağını evin her köşesine sürebilirsiniz. Ayrıca ylang yağını cilde sürerek sinek ve diğer haşerelerin gelmesi engellenir.

Ylang yağının sağlığa faydaları

Yılanı yağı mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Ciltteki tahrişlerde ve yaralarda mikrop öldürücü olarak kullanılabilir.

Yılang yağı antifungal özelliğe sahiptir. Antifungal özelliği sayesinde ciltteki mantar enfeksiyonlarına ve ağızdaki yaralara iyi gelmektedir. Ayak, kasık, el ve diğer bölgelerde oluşan mantar enfeksiyonlarına sürülebilir. Ylang yağını su ile seyrelterek ağızdaki yaralar için gargara yapılabilir.

Yılang yağı antioksidan özelliğe sahiptir. Vücuttaki zararlı mikroorganizmaların hücrelere zarar vermesini önler. Aynı şekilde cilt dokularının dış etkenlere karşı zarar görmesini engeller ve cildi tahrişlere karşı korur.

Ylang yağı cildin nem dengesini sağlar. Cilt bakımı ve cilt sağlığı için kullanılabilir. Tahriş olmuş cildin onarımını sağlar ve daha kısa zamanda sağlığına kavuşturur.

Bir önceki sağlık bilgisi yazımız olan Greyfurt Yağının Faydaları başlıklı makalemizde Greyfurt yağı, selülit ve yağ yakıcı hakkında bilgiler verilmektedir. Ayrıca öğrenmek istediğiniz ne varsa konu altından yorumla iletebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 11 Şubat 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın