Allantoin Nedir? Ne işe Yarar?

yorumsuz
473

allantoin-karakafes

Allantoin Nedir? Ne işe Yarar?

Allantoin Nedir?

Yirminci yüzyılın başlarında kullanımı keşfedilen allantoin, zamanla cilt bakımındaki faydalarının fark edilmesiyle kozmetik ürünlerinde kullanılan maddelerin başında gelmeye başlamıştır. Bu sebeple kozmetik sanayi için son derece önemli bir hammadde malzemesidir. Genellikle karakafes adlı bitkiden temin edilir. Allantoin maddesinin kokusu yoktur. Herhangi bir alerjik durumu tetiklemez.

Allantoin ve Allantoin İçeren Malzemelerin Yararları

Allantoin, en önemli etkinliğini cilt ve cilt bakımı alanında göstermektedir. İlk olarak cildi nemlendirici etkiye sahiptir. Dolayısıyla cilt kuruluğu için faydalanır. Cildi nemlendirmesinin yanı sıra, cildin nem tutma kapasitesinin de artmasını sağlamaktadır. Cildi iyileştirici, rahatlatıcı, nemlendirici gibi fonksiyonları olan, allantoin maddesini özel kılan, asıl özelliği ise hücre yenilenmesine zemin hazırlamasıdır. Bunu da hücre çoğalmasını uyararak, granülasyon dokusunun yapılanmasını sağlayarak gerçekleştirir.

allantoin-krem

Antioksidan özelliği de olan allantoin, herhangi bir yan etki ya da alerjik bir durum oluşturmadığı için hassas ve problemli ciltlerin de dostu sayılabilir. Kanıtlanan onarıcı ve koruyucu etkisi sayesinde de sorunlu ciltlerin bakımında kullanılması idealdir. Bilinen bir başka özelliği ise kırışıklık giderici olması, kullanıldığı cilde yumuşaklık sağlamasıdır. Tahriş oluşmasını da önler. Ayrıca çatlakları tedavi edebildiği gibi yaralarında iyileşme hızını arttırarak izlerin giderilmesini sağlar.

Kullanıldığı Ürünler

Allantoin, nemlendirici ve tahrişi önleme özelliği sayesinde birçok losyon ve cilt kremlerinde, koruyucu ve çatlak önleyici olması nedeniyle dudak bakım ve güneşe karşı koruyucu ürünlerde, el kremlerinde, diş macunu da dahil olmak üzere ağız ve diş sağlığı malzemelerinde, bebek kremlerinde kullanılır. Medikal olarak ise; yara, güneş yanığı, deri ülseri ve deri hastalıkları, egzama, sedef hastalıklarının ilaçlarında kullanılır. Ayrıca cildin dışında, saç derisine olan olumlu etkisi nedeniyle de şampuan ve saç bakım ürünlerinde özellikle kepeği önlemek adına  kullanılmaktadır.

Bir önceki sağlık bilgisi yazımız olan Yaş Maya Maskesi Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde doğal cilt tedavisi, maya maskesi ve sivilce maskesi hakkında bilgiler verilmektedir. Ayrıca öğrenmek istediğiniz ne varsa konu altından yorumla iletebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2018

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın