Vazelinin Cilde Faydaları

Vazelin nedir?

ABD’li bir kimyager tarafından tesadüfen bulunan ve üzerinde yapılan araştırmalar sonucu cilt sağlığı için kullanılmasında sakınca görülmeyen bir çeşit kimyasal maddedir. Vazelin, parafin yağı veya beyaz parafin olarak ta bilinir. Tıpta farklı kimyasallarla karıştırılarak çeşitli hastalıklara merhem olarak hazırlanır.Kozmetik ürünlerin yapımında kullanılan vazelin cildi nemlendirici ve koruyucu özelliğe sahiptir.Cilt bakımını yapar el, ayak ve dirseklerdeki sertleşmiş ve çatlamış olan deriyi güzelleştirir.

Vazelin ne için kullanılır?

 

Kış aylarında cildimizi soğuktan kuruyup çatlamasını önlemek için vücudun açıkta kalan yerlerine sürebiliriz. Yüz bölgesine kullanırken göze temas ettirmemeliyiz.

Vazelin cilt sağlığı dışında farklı amaçlarda kullanılabilir.

Örneğin;

  • kulak tıkacı yapımında pamuk ile karıştırılıp kulağımız için bir tıkaç yapabiliriz.
  • saçlarınızdaki elektriklenme için kullanabiliriz.
  • daha kalıcı bir parfüm için vazelin üzerine parfüm sıkabiliriz
  • makyaj yaparken, kirpiklere bakım ve şekil verirken, daha parlak tırnaklar için vs.

gibi farklı yöntemler için kullanılabilir.

Vazelin kullanırken dikkat etmeniz gerekenler;bol bol sürmeyin ince tabaka halinde sürün, sık kullanmayın, bebeklerde dikkatli kullanın, allerji ve tahrişe neden olabilir. Fazla kullanmak akne oluşumuna ve cilt tahrişlerine yol açabilir.

Sıvı Vazelin

Sıvı vazelin genellikle kozmetik ürün yapımında kullanılır. Bazı iş yerlerinde farklı amaçlada kullanılabilir.

Sıvı vazelin içilir mi ?

Saf ve sıvı olarak elde edilen vazelin kabızlık, hemoroid ve barsak operasyonu geçiren kişilerde bağırsaklarda kayganlık oluşması için günde 100 ml yi geçmeyecek şekilde içilebilir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 16 Eylül 2016

Konu hakkında yorumunuzu yazın