Kabızlığa iyi gelen bitkiler
Kabızlığa iyi gelen bitkiler
Kabızlık, toplumumuzda sık görülen sağlık problemleri arasındadır. Kabızlık problemi çoğunlukla geçici ve tedavisi mümkün olan bir sağlık problemidir. Kabızlık hastalık değildir ancak hayatı olumsuz etkileyen ve karın ağrısına neden olabilen bağırsak bozukluğudur.
Kabızlık bazı kişilerde kronik olabilmekte ve kişi sürekli ilaç kullanmak zorunda kalabilmektedir. İlaç kullanmak yerine öncelikle bitkisel tedavi yöntemlerine başvurmak ilaçların yan etkilerinden kurtulmayı sağlar.
Kabızlıkta kullanılabilecek bitkiler ve kullanılışı
İncir
İncir bağırsak hareketlerini hızlandırır ve bağırsakların yumuşamasını sağlar. İncir taze veya kurutulmuş olarak tüketilebilir. Bağırsakların düzene girmesi için kurutulmuş incir meyvesi daha faydalı olacaktır. Kabızlığın önlenmesi ve mevcut olan kabızlıkta bağırsakların rahatlaması için kullanlabilir.
5 adet kuru incir parçalara ayrılır. Yarım litre suyun içine incirler atılarak kaynatılır. Soğutulduktan sonra gün içerisinde yemeklerden önce içilebilir.
Sinameki
Sinameki güçlü bir kabızlık gidericidir. Sinameki bağırsaklarda suyun vücuda emilnesini önleyerek dışkının daha yumuşak olmasını sağlar. Kalın bağırsakları yumuşatır ve sindirimi kolaylaştırır. Kabızlık giderici olarak en etkili bitkisel tedavi yöntemlerinden biridir.
Aktardan alacağınız kurutulmuş sinameki yapraklarından 1 tutam alıp 1 bardak yeni kaynatılmış sıcak suyun içine atın ve 5 dakika demlenmesini bekleyin. Sabah ve akşam içilmesi yeterlidir.
Not: Sinameki, bağırsaklardan su emilimini azalttığı için kabızlık giderilince bırakılmalıdır. Aşırı kullanımda vücut susuz kalabilir.
Frenk kimyonu
Frenk kimyonu mide ve bağırsak sağlığı için kullanılabilecek doğal tedavi yöntemleri arasındadır. Frenk kimyonu mide bağırsak hareketlerini rahatlatarak sindirimi kolaylaştırır. Yumuşatıcı etkisi ile kalın bağırsağı yumuşatır ve dışkının kolaylıkla çıkmasını sağlar.
2 çay kaşığı Frenk kimyonu 1 bardak yeni kaynamış sıcak suya atılarak 5 dakika bekletildikten sonra içilir. Sabah ve akşam aç karına içildiğinde sindirim sistemini yumuşatır ve rahatlatır.
Rezene
Rezene, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılan en yaygın bitkisel tedavi yöntemleri arasındadır. Rezene bağırsaklarda gaz oluşumunu, şişkinliği, hazımsızlığı ve kabızlığı önler.
Kabızlık gidermek için 2 çay kaşığı rezeneyi 1 bardak sıcak suya atarak 5 dakika demlenmesi beklenir ve içilir. Sabah ve akşam içilmesi halinde bağırsakları yumuşatarak kabızlığı giderir.
Etiketler: kabızlık giderici, kabızlık giderici bitkiler, Kabızlık tedavisi
Eklenme Tarihi: 19 Mayıs 2017
Konu hakkında yorumunuzu yazın